Energiq warmtepomp

Leer meer over onze Warmtepompen

Het nieuwste op het gebied van verwarmings-systemen

Gebouwd om lang mee te gaan

Betaalbare betalingsmogelijkheden

Kies een alternatieve bron van energie

Schonere, betrouwbare energie

Door uw woning te verwarmen op elektriciteit kunt u uw woning van verwarmen en controle krijgen over uw energierekening, terwijl u tegelijkertijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het traditionele gasverbruik vermindert.

Een warmtepomp voor iedere situatie

Warmtepompen zijn veelzijdiger dan traditionele verwarmingssystemen, omdat ze zowel kunnen verwarmen als koelen. In de winter halen ze warmte uit de buitenlucht of de grond om het huis te verwarmen, en in de zomer draaien ze dit proces om om het huis te koelen. Dit maakt een warmtepomp een complete oplossing voor klimaatbeheersing in huis.

Oplossingen op maat voor uw huis

Bij Energiq ontwerpen onze experts de configuratie van uw systeem om de energieopbrengst en esthetiek van uw huis te maximaliseren, zodat uw warmtepomp efficiënt is en er geweldig uitziet.

Premium Warmtepomp

Onze organisatie kiest bewust voor de beste warmtepompen om de hoogste kwaliteit en prestaties te garanderen. Met topkwaliteit warmtepompen bieden we betrouwbare, duurzame oplossingen die maximale energie-efficiëntie en lagere kosten opleveren. Daarnaast zorgen ze voor superieur comfort en klimaatbeheersing. Door te investeren in de beste technologie, dragen we bij aan een duurzame toekomst

Neem de controle over uw energierekeningen

Ontvang een advies

Maak gebruik van de zon

Nog duurzamer de woning verwarmen

Door gebruik te maken van een warmtepomp, haalt u minder tot geen gas uit het net. Zo werken wij samen naar een schonere toekomst.

Besparen op de elektriciteitsrekening

Voorkom hoge ouderwetste verwarmingssystemen met hoge rekeningen door uw woning te verwarmen met een warmtepomp.

Schone energie

Hou alles bij op de thermostaat en uw app. Zelfs als u niet in de woning bent.

een slimme woning

Met onze warmtepompen kunt u de woning warm maken op het moment dat u het nodig heeft, en koelen op warme dagen. Zo vergroot u het wooncomfort voor alle seizoenen.

De energiq aanpak

Op maat gemaakte plannen, waaronder opties met voorspelbare maandelijkse betalingen, met weinig tot geen geld vooraf.

Toegewijde ondersteuning tijdens uw reis op naar duurzaam

Betaaloplossingen voor iedere woning

Wij staan ​​u de hele weg bij en bieden toegewijde ondersteuning.

Beheer uw zonne-energiesysteem op eenvoudigere, slimmere manieren met een ecosysteem van innovatieve producten.

Ervaren expertise op het gebied van duurzame installaties

Krijg ongeëvenaarde installatie-expertise voor uw verwarmings-opties.

Slimme technologie

Veelgestelde vragen - Warmtepomp

  • Een volledig elektrische warmtepomp is vooral geschikt voor woningen met redelijke tot goede isolatie. Heb je nu nog geen of matige isolatie? Dan is een hybride warmtepomp wellicht een betere keuze.

  • Nee, je hebt geen zonnepanelen nodig als je een warmtepomp neemt. Ook als je stroom van het elektriciteitsnet afneemt, ga je met een warmtepomp besparen op je energierekening. In onze besparingen houden we dan ook geen rekening met zonnepanelen.

    Wel kunnen zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp extra voordeel opleveren voor je portemonnee. Een deel van de stroom die jouw zonnepanelen opwekken, gaat rechtstreeks naar de warmtepomp. Die stroom hoef je dus niet in te kopen van het net. Daarnaast kan je de stroom die je aan het elektriciteitsnet levert verrekenen met de stroom die je van het net afhaalt. Dat heet salderen. Dat werkt zo: jouw zonnepalen wekken vooral in de zomer stroom op, en veel minder in de winter. Terwijl jouw warmtepomp vooral in de winter stroom gebruikt om je huis te verwarmen. Door de salderingsregeling maakt dit niet uit: je kan de zonnestroom die je in de zomer aan het net levert wegstrepen tegen de stroom die je warmtepomp in de wintermaanden verbruikt. Daardoor is je energierekening een stuk lager.

    Het voordeel voor het klimaat zit vooral in de zonnestroom die rechtstreeks naar je warmtepomp gaat. Want ook als je zonnepanelen hebt, gebruik je nog steeds energie van het stroomnet. En die zorgt voor een hogere CO2-uitstoot dan jouw zelf opgewekte zonnestroom. Voor het milieu is het daarom goed om je eigen zonnestroom slim te gebruik. Bij een volledig elektrische warmtepomp kan je bijvoorbeeld inregelen dat je het voorraadvat voor warm water overdag opwarmt met de stroom van je eigen zonnepanelen.

    Goed om te weten: ook als je geen zonnepanelen hebt, heb je met een warmtepomp een lagere energierekening dan met een cv-ketel op gas.

  • De overheid was van plan om vanaf 2026 te verplichten dat nieuwe verwarmingsinstallaties efficiënter zijn dan de huidige cv-ketels. Dat zou in de praktijk betekenen dat als je vanaf 2026 je cv-ketel ging vervangen, je verplicht was om minimaal een hybride warmtepomp te installeren. Ook een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een warmtenet was mogelijk.

    Inmiddels is in het hoofdlijnenakkoord dit plan voor verplichting geschrapt. Meer informatie over de eerder voorgenomen verplichting vind je op de website van de Rijksoverheid.

  • Als het gaat om uw financieringsopties voor een warmtepomp, maakt het bestverkochte plan van energiq, de energiq-lease het mogelijk om zonder kosten vooraf een warmtepomp te installeren. Er zijn ook mogelijkheden voor een financiering met maandelijkse betalingen, en de mogelijkheid om het systeem direct aan te schaffen. Met Energiq maken wij uw reis naar duurzame energie zo eenvoudig mogelijk en ons team zal met u samenwerken om de beste oplossing voor uw woning en uw gezin te vinden. Vanaf het allereerste begin zullen we de volledige kosten, de initiële kosten, de maandelijkse betalingskosten en eventuele toekomstige kosten duidelijk uiteenzetten. Of u nu de warmtepomp koopt of financiert, wij begeleiden u bij elke stap om u te helpen bij het nemen van beslissingen.

  • Als je cv-ketel het nog goed doet, en nog niet zo oud is (bijvoorbeeld zo’n 5 jaar) kan je een hybride warmtepomp naast je huidige cv-ketel installeren. Je hoeft je cv-ketel niet voortijdig te vervangen of te wachten tot je cv-ketel aan vervanging toe is.

    Ook als je cv-ketel al wat ouder is kun je een hybride warmtepomp aanschaffen. Maar investeren in betere isolatie om gas te besparen is een betere keuze. Zo kun je straks in één keer overstappen op een volledig elektrische warmtepomp zodra je cv-ketel aan vervanging toe is.

    Je kunt er ook voor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen die je de eerste jaren nog hybride gebruikt en -als je woning er klaar voor is- ook volledig elektrisch kunt inzetten. Hiervoor zijn nog wel enkele aanpassingen nodig, maar je kunt dezelfde warmtepomp blijven gebruiken. Dit wordt ook wel een all-electric-ready installatie genoemd.

  • Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die met je cv-ketel samenwerkt. Daardoor verbruik je minder aardgas. De warmtepomp werkt op stroom en haalt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht om je huis mee te verwarmen. Op veel dagen zorgt de warmtepomp voor de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het heel koud is of als het huis snel warm moet worden. De cv-ketel zorgt ook voor warm tapwater. Een hybride warmtepomp kan in vrijwel ieder huis. Je hebt er wel meer aan als je je woning tegelijk beter isoleert.

Een andere vraag?